Thema Detoxweek

 

Wil je detoxkuren en je tegelijkertijd eens helemaal onderdompelen in een bepaald thema?

Ga een prachtige themareis aan, ervaar en zie wat dit met je doet!

Elk thema is zorgvuldig gekozen en heeft een specifieke manier van ondersteunen bij het vastenproces. Het verschil met andere kuurweken is dat de groepsprogramma’s gericht zijn op dit thema. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld Yoga, Mindfulness, Stilte week, Tantra, Zelfexpressie, Kundalini, Vrouw en Passie en Wandelvasten als module. Het is van belang dat deelnemers echt kiézen voor dit thema zodat in de wisselwerking met elkaar een verdieping plaats kan vinden. Zie de agenda voor de themaweken.  Voor de themaweken vragen we een meerprijs van € 50 p.p. per week.

 

Overzicht Themaweken:

Yoga-Detox

Mindfulness

Stilte week

Zelfexpressie

Tantra

Realisatie

Kundalini

Vrouw en passie

Module Sportvasten

 

 

 

 

 

Yoga-Detox

Yoga is bij uitstek geschikt om het vastenproces te ondersteunen. Yoga helpt bij het loslaten en reinigen op zowel fysiek, energetisch, emotioneel en mentaal gebied. In de yogaweken is er 2 keer per dag yoga. Dit bestaat o.a. uit asanas (yoga houdingen), pranayama's (ademhalingstechnieken), meditaties en soms mantra zingen. Doordat je leeg bent, merk je dat je in gebieden komt waar je wellicht lang niet geweest bent. Het lichaam is de ingang naar ruimte en vrijheid. Door je aandacht in ruimte en vrijheid te houden lossen de spanningen als vanzelf op uit het lichaam en de geest.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en ervaring is niet vereist. 


*Thema Yoga en ademhaling

Deze week is een speciale yogaweek met iedere dag yogales en is speciaal afgestemd op het detoxprogramma wat jij volgt.
Van Kashmir- en Hatha-yoga tot Yinyoga. De yoga is voor iedereen toegankelijk en wordt aangepast aan ieders niveau. In de lessen gaat het naast de assana's vooral ook om de spirituele verdieping. De yogalessen worden afgewisseld met ademsessies vanuit hart-coherentie. Je zult in deze week de vitaliserende kracht ervaren van deze combinatie. Verder wordt het programma ingevuld met dans en zang.

Reserveer Nu

 

Mindfulness

Leef je vaak op de automatische piloot? Laat jij je leiden door de overtuigingen van wat moet, je agenda, stress en de drukte om je heen? Mindfulness helpt je de aandacht te richten op wat Nu, op dit moment in jou leeft en daar zonder oordeel naar te kijken.

Door je aandacht op het huidige moment te richten en daarin volledig aanwezig te zijn, kom je in contact met je hart, met je verlangen en met de ruimte in jezelf zonder oordeel met wat er op dit moment is!

Reserveer Nu

 

Stilte-week

Deze week gaan wij ons-Zelf en elk-Ander vanuit onze innerlijke stilte ontmoeten. De combinatie van vasten en stilte brengt een nog diepere laag van bewustzijn. We gaan onderzoeken wat stilte is, waar stilte ons brengt en hoe we in contact zijn vanuit onze innerlijke stilte.

Het programma is afgestemd op stilte waar te nemen en te ontdekken wat er bij jou in de stilte boven komt. We zullen onder andere wandelen in stilte en mediteren. Natuurlijk zijn er ook momenten van spreken voor vragen, delen en reflecteren. 

N.B. Het is belangrijk dat iedereen in stilte is, dus kies echt voor dit thema! Als 'stilte' of stilzijn voor jou niet kloppend is, wees van harte welkom in één van onze andere (thema) weken.

Reserveer Nu 

 

Tantra 


Kuurweek:  41 (8-13okt. ).  
Zie agenda.  

Wil je graag kennismaken met tantra in een veilige omgeving, dan is deze week helemaal geschikt voor jou! Alle oefeningen zijn met kleding aan. Het is niet nodig om met partner te komen want de focus ligt op de relatie met jezelf, de man en  vrouw in jou! Aanwezigheid en overgave als weg naar intimiteit en extase. Voorbij de vorm gaan voelen en ervaren wie je werkelijk in essentie bent. Je bent welkom met alles wat er in jou leeft, alles wat je hebt teruggetrokken vanuit aanpassen, schaamte of taboe en alles wat bevrijd wil worden. Het leven voluit leven! Zodat moeheid plaats maakt voor vitaliteit, somberheid plaatsmaakt voor sprankeling, en de verborgen kracht die onder jouw booshied zit, volledig tot potentieel mag komen. Je gaat jeZelf ontdekken, verruimen en genieten van je eigen sensualiteit en juiciness. 

Reserveer Nu

 

Zelfexpressie 

Wil jij jouw juiciness voelen? In contact komen met jouw levensstroom? Voelen wat er van binnen leeft en dit naar buiten brengen op een waarachtige en creatieve manier? 

Kom naar onze zelfexpressie-week!!!

Zelfexpressie is een prachtige verdieping tijdens het vasten! Tijdens het detoxen ga je meer en meer open staan, door de intensieve reiniging van lichaam en geest. Dit helpt je in het loslaten van dat wat je niet bent en dat wat jou niet meer dient. Vervolgens kan er een opening ontstaan waarin je in contact komt met joúw vreugde en je joúw levensstroom kan ervaren. In deze week bieden we diverse programma’s aan waarin we je op verschillende wijzen uitnodigen om expressie aan jezelf te geven.  Het zal een afwisseling zijn tussen de weg naar binnen, in wat werkelijk in je leeft, en de weg naar buiten om jezelf van daaruit zichtbaar te maken. Voor de weg naar binnen werken we met stilte, meditatie, visualisatie en yoga en voor de weg naar buiten gaan we dansen, zingen, communiceren en maken we gebruik van kunstzinnige werkvormen.

Deze week gaat het om kleur bekennen aan jezelf, wat je leven kleurrijker en vreugdevoller zal maken!

Wil jij expressie geven aan jezelf van binnenuit?

Reserveer Nu

 

Realisatie

 

Kuurweek: 52 ( 24-29dec. ).  Zie agenda.

Het kan gebeuren in je leven dat je iets wenst en verlangt, wat er niet is. Dan kun je 2 dingen doen:
Of accepteren dat het zo is, óf de tijd nemen om te focussen op wat je precies wil.

In deze retraite gaan we ons richten op onze verlangens en op de blokkades, zoals beperkte overtuigingen, verkeerde gedachten, oude patronen en/of angsten die ons in onze levensstroom tegenhouden. We gaan ontdekken, wat de krachten zijn van realisatie en wat precies flow is en wat niet.
Zijn je verlangens in lijn met je leven of zijn ze irreëel en daardoor irrelevant?
Wat weerhoudt je en wat stimuleert en inspireert je in jouw eigen leven?

De focus ligt op het concrete verlangen/wens en de realisatie daarvan. Je wens zal worden uitgezet en alle deelnemers supporten de realisatie van jouw verlangen. Dus iedereen zal het horen en lezen, wanneer jouw verlangen gerealiseerd is.

Het wordt een intense, prachtige week, waarbij zowel de medegasten als het reinigen enorm helpen, om vanuit zuiverheid en helderheid waarheidsgetrouw te kijken naar je eigen leven. De diepste verlangens kunnen zich concretiseren en in het leven verwezenlijkt worden.

Lijkt dat te mooi om waar te zijn? De ervaring heeft ons geleerd dat het echt kan!
Geef jezelf deze kans!

Reserveer Nu

 

Kundalini 


Kuurweek: 48 ( 26nov.-1dec. ).  Zie agenda

Een avontuurlijke reis in energetische gebieden. Het avontuur begint daar waar de mind stopt en de verwondering kan beginnen. Via de coherente ademhalingstechnieken, de meditaties, de klankrituelen en meer zal het energiesysteem in beweging gezet worden.

De reiniging van het vasten zorgt voor opening van de zintuigen. Je ervaart gedurende deze week letterlijk in lichaam en geest hoe de energie stroomt. Vooral in de 2e helft van de week ervaar je het transpersoonlijke aspect van het vasten, maar eigenlijk ook van het gehele leven: je voelt je transparanter, levendiger, bewuster en opener dan voorheen.

Reserveer Nu

 

Vrouw-en-passie 


Zin in het avontuur wat leven heet? Deze week is gericht op het ervaren vanuit passie van jouw vrouw-zijn en alles wat daarin ervaren mag worden. Een moment om naar binnen te keren, waarbij je je verbonden, krachtig en ondersteund voelt door en met andere vrouwen.

Je (her)ondekt het voelen, ervaren en de bereidheid om 'het verhaal' los te laten. Hierdoor mag de energie stromen en open jij je weer voor het leven en de liefde! Dan is er ruimte...voor het onbestemde...je ware natuur...zachtheid...verleidelijkheid...spelen...en sensueel ontwaken.

Reserveer Nu 

 

 

 Sportvasten als module bij de Schouw

 

In een aantal weken per jaar kan er gekozen worden voor de module Sportvasten.

Liefhebbers voor de module sportvasten krijgen naast het dagprogramma extra beweging (+/- 30min.) en enkele supplementen  in de voorbereiding en tijdens de kuurweek. Het unieke van een week vasten/detoxen in De Schouw is dat je wordt uitgenodigd tot het bewandelen van een innerlijke weg, ook binnen de module Sportvasten. Deze module kan worden gevolgd wanneer Heidi de kuurweken begeleidt. Zie hiervoor onze agenda.