Thema Detoxweek

 

Wil je detoxkuren en je tegelijkertijd eens helemaal onderdompelen in een bepaald thema?

Ga een prachtige themareis aan, ervaar en zie wat dit met je doet!

Elk thema is zorgvuldig gekozen en heeft een specifieke manier van ondersteunen bij het vastenproces. Het verschil met andere kuurweken is dat de groepsprogramma’s gericht zijn op dit thema. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld Yoga, Mindfulness, Stilte week, Tantra, Zelfexpressie, Kundalini, Vrouw en Passie en Wandelvasten als module. Het is van belang dat deelnemers echt kiézen voor dit thema zodat in de wisselwerking met elkaar een verdieping plaats kan vinden. Zie de agenda voor de themaweken.  Voor de themaweken vragen we een meerprijs van € 50 p.p. per week.

 

Overzicht Themaweken:

Yoga-Detox 

- Zelfexpressie

Mindfulness 

Natuurbeleving en expressie

- Module sportvasten

 

Yoga-Detox

 Kuurweek: 21 (21 - 25 mei 2018).   Zie agenda.

Yoga is bij uitstek geschikt om het vastenproces te ondersteunen. Yoga helpt bij het loslaten en reinigen op zowel fysiek, energetisch, emotioneel en mentaal gebied. In de yogaweken is er 2 keer per dag yoga. Dit bestaat o.a. uit asanas (yoga houdingen), pranayama's (ademhalingstechnieken), meditaties en soms mantra zingen. Doordat je leeg bent, merk je dat je in gebieden komt waar je wellicht lang niet geweest bent. Het lichaam is de ingang naar ruimte en vrijheid. Door je aandacht in ruimte en vrijheid te houden lossen de spanningen als vanzelf op uit het lichaam en de geest.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en ervaring is niet vereist. 

Reserveer Nu

 

Zelfexpressie 

Kuurweek:  13 (25 - 30 maart 2018 ).  Zie agenda.

Wil jij jouw juiciness voelen? In contact komen met jouw levensstroom? Voelen wat er van binnen leeft en dit naar buiten brengen op een waarachtige en creatieve manier? 

Kom naar onze zelfexpressie-week!!!

Zelfexpressie is een prachtige verdieping tijdens het vasten! Tijdens het detoxen ga je meer en meer open staan, door de intensieve reiniging van lichaam en geest. Dit helpt je in het loslaten van dat wat je niet bent en dat wat jou niet meer dient. Vervolgens kan er een opening ontstaan waarin je in contact komt met joúw vreugde en je joúw levensstroom kan ervaren. In deze week bieden we diverse programma’s aan waarin we je op verschillende wijzen uitnodigen om expressie aan jezelf te geven.  Het zal een afwisseling zijn tussen de weg naar binnen, in wat werkelijk in je leeft, en de weg naar buiten om jezelf van daaruit zichtbaar te maken. Voor de weg naar binnen werken we met stilte, meditatie, visualisatie en yoga en voor de weg naar buiten gaan we dansen, zingen, communiceren en maken we gebruik van kunstzinnige werkvormen.

Deze week gaat het om kleur bekennen aan jezelf, wat je leven kleurrijker en vreugdevoller zal maken!

Wil jij expressie geven aan jezelf van binnenuit?

Reserveer Nu

 

Mindfulness

Kuurweek: 17 (22 - 27 april 2018).   Zie agenda.
Kuurweek: 29 (25 - 20 juli 2018). Zie agenda.

Leef je vaak op de automatische piloot? Laat jij je leiden door de overtuigingen van wat moet, je agenda, stress en de drukte om je heen? Mindfulness helpt je de aandacht te richten op wat Nu, op dit moment in jou leeft en daar zonder oordeel naar te kijken.

Door je aandacht op het huidige moment te richten en daarin volledig aanwezig te zijn, kom je in contact met je hart, met je verlangen en met de ruimte in jezelf zonder oordeel met wat er op dit moment is!

Reserveer Nu

 

Natuurbeleving en expressie

Kuurweek:  26 (24 - 29 juni 2018 ).  Zie agenda.

In deze zomerweek in de Schouw nemen Thea Boom en Marianne van den Haak je mee in een reis naar jezelf waarin we ons vanuit onze eigen natuurlijke staat verbinden met de volle pracht van de natuur.


Door het vasten kom je dichter bij je natuurlijke zelf en gaan je zintuigen vanzelf meer open.
Hierdoor kun je vanuit het Nu de schoonheid van de prachtige Zeeuwse natuur nog intenser beleven. Deze beleving mag in jou tot expressie komen via je Zijn.


Ook kunnen we expressiemiddelen gebruiken zoals yoga dans meditatie, tekenen en schrijven om jouw wezenlijke natuur ten volle naar buiten te laten komen.

Reserveer Nu


 Sportvasten als module bij de Schouw

In een aantal weken per jaar kan er gekozen worden voor de module Sportvasten.

Liefhebbers voor de module sportvasten krijgen naast het dagprogramma extra beweging (+/- 30min.) en enkele supplementen  in de voorbereiding en tijdens de kuurweek. Het unieke van een week vasten/detoxen in De Schouw is dat je wordt uitgenodigd tot het bewandelen van een innerlijke weg, ook binnen de module Sportvasten. Deze module kan worden gevolgd wanneer Heidi de kuurweken begeleidt. Zie hiervoor onze agenda.